Relatie.

man loopt vrouw achterna

In tegenstelling tot wat de meeste vrouwen denken, is het heel goed mogelijk, om een langdurige relatie met een wezen van het mannelijk geslacht te hebben.
Natuurlijk moet hij dan wel van het soort "Labrador" zijn. Met mannen is het bijzonder ingewikkeld. Dit komt, doordat mannen niet echt begrijpen, wat vrouwen bedoelen met de term : "Langdurige vaste relatie".

Laten we stellen, dat een man, genaamd Stefan, zich aangetrokken voelt tot een vrouw, genaamd Sabine. Hij vraagt haar mee uit naar de bioscoop. Ze gaat mee en ze hebben een hele leuke avond. Een paar dagen later neemt hij haar mee uit eten en weer hebben ze een leuke tijd.
Ze blijven elkaar regelmatig ontmoeten en na een tijdje gaan ze alleen nog maar samen uit.

Op een avond, als ze naar huis toe rijden, zegt Sabine, zonder er verder over na te denken: "Heb je eraan gedacht, dat we elkaar vandaag op de kop af 6 maanden kennen?"
Dan valt er een stilte in de auto. Voor Sabine een oorverdovende stilte.
Ze denkt bij zichzelf: " Jee, ik hoop niet, dat hij het een vervelende opmerking vond".
"Misschien denk hij, dat ik hem tot een relatie wil dwingen, die hij niet wil, of waar hij nog niet zeker van is".
En Stefan denkt: "Goh, 6 maanden al " !
Sabine denkt: "Maar zeg, ik weet zelf niet eens of ik dat soort relatie wel wil".
"Soms zou ik wat meer vrijheid willen,zodat ik meer tijd had om na te denken, of ik hier mee door wil gaan " .
"Ik bedoel, waar zijn we mee bezig?"
"Blijft het bij gezellig uitgaan en wat vrijen, of gaan we richting huwelijk en kinderen?"
"Een heel leven samen?" "Ben ik daar al aan toe?" "Ken ik hem daar wel goed genoeg voor?"
En Stefan denkt weer :"Dus dat betekent, dat het.....euuh, even nadenken....Februari was, toen we voor het eerst uitgingen, net nadat ik de auto een onderhoudsbeurt heb laten geven in de garage, wat betekent.....ooo jee, de olie moet weer worden ververst!!"
En Sabine denkt weer :"Hij is geschrokken! Ik zie het aan zijn gezicht. Misschien heb ik het helemaal mis en wil hij onze relatie wel verder uitbouwen. Intiemer, vaster..."
"Misschien merkte hij, nog voordat ik het zelf merkte, dat ik wat bedenkingen heb."
" Ja, dat moet het zijn...daarom zegt hij niets over zijn gevoelens, is bang te worden afgewezen..."
Stefan denkt: " Ik moet toch eens terug naar de garage. Het kan me niet schelen, wat die knuppels daar zeggen, hij rijdt nog steeds niet soepel. En ze hoeven niet over het weer te beginnen...het is nu niet koud meer, dus daar kan het niet aan liggen...Ik heb verdorie Fl.700,- aan die afzetters betaald!!!"

Nu wordt de kloof nog breder...
Sabine denkt: "Hij is kwaad. En ik kan het hem niet kwalijk nemen. Ik zou ook kwaad zijn. Jeetje, ik voel me zo schuldig, om hem dit gevoel te bezorgen! "Maar ik kan er ook niets aan doen, dat ik me zo voel."
"Ik weet het gewoon nog niet zeker!!!"          &nb man krijgt emmer water over zich heen
Stefan denkt: "Waarschijnlijk heb ik geen garantie meer op de reparatie, dat zullen ze dus wel gaan zeggen, de prutsers!"
En Sabine denkt weer: "Misschien ben ik te idealistisch.Wacht ik op de ridder op het witte paard, terwijl ik nu een geweldige en attente vriend heb, die echt om mij lijkt te geven."
"Een vriend, die nu verdriet heeft, door mijn romantische schoolmeisjesideaal.."
En Stefan denkt weer: "Garantie? Ik zal ze garantie geven, bovenop hun..."
"Stefan" , zegt Sabine hardop.
"Wat"? vraagt Stefan haar afwezig...
"Kwel jezelf niet zo", zegt ze. Haar ogen komen vol tranen te staan. "Ik had nooit.......oo jee, ik voel me zo...."ze kan niet verder spreken.
"Wat is er?" Vraagt Stefan aan haar.
"Ik ben zo'n dwaas; ik bedoel, er is geen ridder, dat weet ik heus wel, beetje dom van mij, er is geen ridder en ook geen paard!"
"Er is geen paard?" vraagt Stefan.
"Je zult me wel een idioot vinden" , zegt Sabine.
"Nee" , zegt Stefan, blij dat hij het juiste antwoord weet.
"Het is alleen dat......het is zo, dat.......ik heb gewoon meer tijd nodig!" zegt Sabine.

Er valt een pauze van 15 seconden, onderwijl Stefan zo snel mogelijk nadenkt, om met een veilig antwoord te komen. Uiteindelijk heeft hij er een, dat hij denkt dat juist is.
"Ja" , zegt hij, "er is ook tijd" !
Sabine is ontroerd, en pakt zijn hand vast. "O Stefan, denk jij daar echt zo over?" vraagt ze.
"Waarover?" vraagt hij.
"Over tijd?"
"Oh" zegt Stefan, "Ja hoor."
Sabine kijkt hem diep in de ogen, terwijl er een glimlach om haar mond verschijnt.
Nu gaat Stefan zich nog minder op zijn gemak voelen en wacht af, wat ze nu zal gaan zeggen. Als het maar niet over paarden gaat...!
Dan zegt Sabine : " Bedankt, Stefan".
"Graag gedaan" , zegt Stefan, en brengt haar naar huis.

Zodra hij thuis komt, zet hij de TV aan, pakt een pilsje, en verdiept zich onmiddellijk in de sportuitzending. Een klein stemmetje in zijn hoofd, verteld hem, dat er daarstraks iets belangrijks aan de hand was, maar aangezien hij er van overtuigd is, dat hij nooit zal kunnen begrijpen wat ze nu precies bedoelde, lijkt het hem beter om daar verder niet over te piekeren.

Dan nu tijd om de boel te analyseren.
De volgende dag belt Sabine haar beste vriendin, of misschien wel meerdere, en vertelt hen over de situatie gedurende een uurtje of 5. Tot in het kleinste detail worden de uitspraken van haar en Stefan uitgeplozen. Elke keer weer opnieuw, ieder woord, iedere gezichtsuitdrukking en alle toonnuances.
Ze zullen de discussie steeds opnieuw voeren, weken achter elkaar en nooit tot een eindconclusie komen, maar er ook niet door verveeld raken.

Ondertussen zal Stefan, onder een partijtje tennis, aan een gezamenlijke vriend vragen: "Weet jij toevallig, of Sabine ooit een paard heeft gehad?"
We hebben het nu duidelijk niet over verschillende golflengten, maar over verschillende planeten, in compleet verschillende zonnestelsels!
Sabine kan niet echt tot een goed gesprek met Stefan komen over hun relatie.
Net zo min, als dat ze een partijtje kan schaken met de kat!

Wat ik hier mee duidelijk wil maken, is het volgende:
Als je als vrouw een zinvolle relatie met een man wilt opbouwen, moet je de volgende tips aandachtig lezen.
1. Er nooit zomaar vanuit gaan, dat een man begrijpt, dat jullie een relatie hebben. Een man zal dat uit zichzelf echt niet opmerken. Je zult dat idee in zijn hoofd moeten prenten, door constant subtiele opmerkingen erover te maken, zoals:
"Stefan, Zou je mij het zout aan kunnen geven, omdat we nu eenmaal een relatie hebben..
"Wordt wakker, Stefan, er zit een vreemde in de tuin, en we hebben een relatie!"
"Goed nieuws, Stefan, de dokter zegt, dat we ons vierde kind krijgen, wat alweer een bewijs is, dat we een relatie hebben."
"Stefan, ons vliegtuig stort binnen een minuut neer, maar we hebben een gelukkig huwelijk van 53 jaar achter de rug, wat toch duidelijk wijst op een relatie!
Geef nooit op, dames...Blijf het in hun hoofd prenten en uiteindelijk zal het tot hun hersens doordringen.
Er kan zelfs een dag komen, dat hij er uit zichzelf over na gaat denken. Hij kan met vrienden uit zijn, en ineens zeggen:"Sabine en ik, we hebben....euh..... nou, we hebben iets samen.( En hij zal het dan menen.)

De tweede tip is de volgende:
Verwacht van een man niet snel een huwelijksbelofte..
Niet snel, daarmee bedoel ik, tijdens jouw leven!
"Sorry", zal hij zeggen, Ik ben daar nog niet klaar voor!
Mannen zijn eigenlijk bijna nooit ergens klaar voor.             man praat tegen vrouw die man is
Als mannen kalkoenen waren, en je ze met Sinterklaas in de oven zou zetten, zouden ze met Kerstmis waarschijnlijk nog niet klaar zijn.

Home